Уксусна кислота — це рідина, яка не має кольору, має різкий запах, має кислий смак. Є слабкою, одноосновною карбоновою кислотою. Розчиняється у воді. У цій кислоті розчиняються гази та різні органічні сполуки.
Застосування - Різноманітність сфер, у яких застосована оцтова кислота, досить велика. Ця кислота є неодмінним компонентом багатьох лікарських препаратів — наприклад, фенацетину, акорду та інших різновидів. Ароматичні аміни NH2-групи захищаються в процесі нітровання введенням ацетильної групи СН3СО — це також одна з найпоширеніших реакцій, у які вступає оцтова кислота.
Часто застосована оцтова кислота в харчовій промисловості — як харчова добавка Е-260. Консервування й побутова кулінарія також є успішним полем дії та застосування якісної натуральної добавки.
Під час фарбування основні типи солей оцтової кислоти грають ролі спеціальних протрав, забезпечуючи стабільний зв'язок текстильних волокон із барвником. Ці солі часто застосовуються в боротьбі з найстійкішими різновидами рослин-шкодників.
Користувальницькі характеристики | |
---|---|
фасовка | фасовка пляшка 1 л, вага 1.1 кг |
- Ціна: 180 ₴/кг